Skyddsslang ECOLINE – Biologiskt nedbrytbar polyamid

Skyddslang ECOLINE erbjuder en banbrytande lösning för att skydda kablage och samtidigt minimera miljöpåverkan.

Vad är skyddsslang ECOLINE?

Denna Skyddsslang från INTERFLEX är tillverkade av biologiskt nedbrytbar polyamid (PA6) och har samma tekniska kvalitet som traditionella PA6-alternativ. Med hållbarhet i fokus säkerställer detta sortiment att kablarna förblir säkra samtidigt som de långsiktiga miljökonsekvenserna minskas. 

Vår nya Skyddsslang ECOLINE ger den perfekta balansen mellan funktionalitet och miljömedvetenhet, vilket gör dem till ett perfekt val för dem som söker både tillförlitligt skydd och hållbarhetsfördelar. Uppgradera till ECOLINE och anamma en grönare framtid utan att kompromissa med kvaliteten.

Skyddsslang ECOLINE - Biologiskt nedbrytbar polyamid - svenska
Skyddsslang ECOLINE - schema1 - svenska
Skyddsslang ECOLINE - schema2 - svenska

Fördelar med skyddsslang ECOLINE

Den mest anmärkningsvärda aspekten av ECOLINE-sortimentet av NYLOFIX är dess holistiska syn på hållbarhet. Från valet av råmaterial till hanteringen av det slutliga avfallet, har varje steg i produktens livscykel övervägts noggrant för att säkerställa minimal miljöpåverkan och en mer lovande framtid för kommande generationer.

Hållbarhetsfördelar

Traditionell återvinning

När produkten väl har grävts ned på deponi börjar den sönderfalla producerande gödselmedel och bidrar på så sätt till minskningen av icke biologiskt nedbrytbart avfall. Det uppskattas att biologiskt nedbrytbar polyamid 6 kommer att ha försvunnit helt efter 3 år, jämfört med i genomsnitt 50 år för standardpolyamid 6.

Naturlig biologisk nedbrytning

Det finns en sista möjlighet, och det är att inte hantera avfallet. Det vill säga att produkten är övergiven och går inte igenom den vanliga insamlingsprocessen. I denna aeroba situation, om produkten kommer i kontakt med organisk jord, kommer den att påbörja en snabb nedbrytningsprocess. Processen är ca. 13 gånger snabbare än vanlig polyamid 6.

Användningsområden

Den nuvarande AGT-slangen är en av de mest populära slangarna från oss. Följaktligen, är det denna serie som kommer att ersätta den konventionella polyamiden, för en biologiskt nedbrytbar version. Det har utförts ofantligt många tester för att säkerställa att slangens kvalitet och tekniska egenskaper blir oförändrade.

Flexibel Skyddsslang / AGT som passar för:
Maskinbyggnation, Automation, Förnyelsebara energiinstallationer, Konstruktion och Järnvägsindustri.

PRODUKTINFORMATION

  • Fabrikat: Interflex
  • Material: Tillverkad av specialmodifierad polyamid (PA 6).
    Speciell patenterad profil * för ge ORJ-o-ringen en högre IP-klass.
    Fri från halogen, fosfor och kadmium.
    Självsläckande (V2 enligt UL94).
  • Temperaturområde: -40ºC till + 105ºC (150ºC kort tid), UV-resistent (svart färg)
  • Färger: mörkgrå och svart

Biologiskt nedbrytbart polyamid

Om produkten kommer i kontakt med organisk jord kommer den att påbörja en snabb nedbrytningsprocess, cirka 13 gånger snabbare än konventionell polyamid 6 (enligt ISO 17556).

Detta faktum innebär en betydande minskning av mikroplaster, eftersom det är kort tid mellan dess generering och dess försvinnande. Som en ytterligare egenskap omvandlar nedbrytningsprocessen en del av produktens massa till kväve, vilket bidrar till att gödsla det omgivande ekosystemet.

Interflex Logo C- Pro - Produkter för Applikationer Inom El & Automation
INTERFLEX launches the ECOLINE Range of NYLOFIX