Vi vet hur viktigt det är att skydda elektrisk utrustning, vi vet hur miljöfaktorer påverkar val av material och vi vet vilka krafter ett apparatskåp ska kunna hantera. Efter 30 år i branschen vet vi exakt vad som krävs för att ditt apparatskåp och utrustning ska få sitt välförtjänta beskydd.

Alla miljöer har sina egna påfrestningar och den elektriska utrustningen måste skyddas i enlighet med anläggningens behov. Vi tar fram den bästa lösningen anpassad efter din anläggning, oavsett om det är ute i det fria, i en dammhärjad industrilokal eller djupt under vattenytan.

Effektiva Apparatskåp

Man använder sig utav IP-klassificeringen för att ange hur kraftfullt och tätt skydd ett apparatskåp erbjuder. Klassificeringen används för att kunna installera rätt apparatskåp i rätt miljö. Vi löser förstås allting åt dig, men låt oss för skojs skull ta en närmare titt på en möjlig lösning:

IP-klassen för en industrilokal rekommenderas ligga mellan IP54 och IP55. Specificerat anger den första siffran skyddet mot föremål medan den andra klassificerar vattentätheten. Det innebär att IP55 ger bra skydd mot inträngning av damm och god vattenresistens. Högsta skydd är IP66.

Låt oss gå vidare till materiallösningen för den här industrilokalen:

Industrilokaler ställer höga krav på materialets styrka. Därför rekommenderas apparatskåp i varmförzinkat stål, vilket även kallas galvaniserat stål. Det här är stål som har doppats i zinkbad vilket bildar en zinklegering som ökar styrkan på stålet och gör det extra kraftfullt mot stötar och korrosion(rost).

Rostfritt kan på många sätt liknas vid varmförzinkat, med den skillnaden att legeringen är av krom istället för zink. Kromet gör att ytskiktet regenereras med hjälp av omgivningens syre. Resultatet blir att stålet får självläkande egenskaper som håller material friskt och fint.

Vi kan våra apparatskåp. Vi andas skåplösningar. Med 30 år i ryggen vet vi vad som krävs för att skydda Din elektriska utrustning i vilka miljöer som helst. Lägg ansvaret på någon som kan axla det!