EMC Kabelgenomföringssystem

EMC Kabelgenomföringssystem

Lösningar för elektromagnetisk störning

icotek_logo

Vid konduktiva samt fältbundna EMI-störningar erbjuder vårt kabelgenomföringssystem EMC-KEL och vår delbara kabelförskruvning EMC-KVT-DS ett effektivt sätt att avleda och blockera dessa störningar och ger ett ekonomiskt alternativ till dyra EMC-förskruvningar – speciellt vid dirigering av kablar med kontakter. 

Vid konduktiva samt fältbundna EMI-störningar erbjuder vårt kabelgenomföringssystem EMC-KEL och vår delbara kabelförskruvning EMC-KVT-DS ett effektivt sätt att avleda och blockera dessa störningar och ger ett ekonomiskt alternativ till dyra EMC-förskruvningar – speciellt vid dirigering av kablar med kontakter.  

EMC kabelgenomföringssystem

En överblick:

Delbara kabelgenomföringsramarna EMC-KEL-DS är metalliserad för att möjliggöra en bra strömledning. 

Första genomföringen (KT) tjänar till dragavlastning och tätning över kabelmanteln. Genom den andra genomföringen (EMC-KT) kontakteras kabelskärmen på 360°. 

EMC-KEL-DS-ramen matchar exakt håltagningsdimensionerna för 24-stifts standard industriella kontakter. Håltagning 36 mm eller 46 mm i höjd kan väljas beroende på vilka kablar som ska igenom. 

Genom en ledande platt packning som är inkluderad i transporten förbindas kabelgenomföringsramarna med ledande höljeväggen. Detta kan vara en fördel när höljeväggen inte är lackerad och därför ledande. 

Kabelgenomföringsram EMC / EMC-KEL-DS

Delad, IP55

Konduktiva EMC-kabelgenomföringsramar för 24-pin håltaging, samma dimensioner som standardiserade industrikontakter.

Kabelgenomföring EMC / EMC-KVT-DS

Delad, IP55

Delbar konduktiv EMC kabelförskruvning med metrisk gänga M32 / M63. 

Info guide – allt du behöver veta om EMC-lösningar

Dagens industriella processteknik är mycket mer känslig för elektromagnetiska störningar vilket skapar behov av korrekt elektromagnetisk kompatibilitet. Men vad betyder det? Den här videon förklarar tydligt varför EMC är så viktigt.

Märksystem Slöman HF

MÄRKSYSTEM
SLÖMAN
NU I HALOGENFRITT UTFÖRANDE

Slöman är vårt egna, patenterade system för märkning av komponenter. Tack vare en snabb och enkel montering är det en oerhört populär produkt och har varit det sedan många år tillbaka.

Marknaden kräver mer och mer halogenfria lösningar och när vi lanserade halogenfri Slöman blev det en väldigt stor efterfrågan. Dessa är även numera E-nummersatta. Kontakta oss för mer information och/eller varuprover.

Märksystem Slöman

Självklart är den framtagen för att passa till våra halogenfria kabelkanaler precis som originalet Slöman passar till våra Iboco kabelkanaler!

Slöman

MÄRKLISTHÅLLARE

SLÖMAN-HF
E2990497
Märkslist Linus2 HF från C-Pro AB

MÄRKLIST

LINUS2-HF
E2990498

C-PRO´s egna patenterade märksystem.

Speciellt framtagen för IBOCO och UNEX kabelkanal.
Märk enkelt upp dina monterade komponenter.
Ett smidigt och snyggt sätt att få ordning i skåpet.

Icotek kabelgenomföringssystem

Innovativ kabelgenomföring - KEL-DPZ-HD
Innovativ-kabelgenomföring---KEL-DPZ-HD

Hygienic Design Line

Kabelgenomföring

För livsmedelsindustri

Hygienic Design Line

Kabelgenomföring

För livsmedelsindustri

De nya kabelgenomföringarna KEL-DPZ-HD med metrisk gänga från M32 till M63 har utvecklats för installation i livsmedelsbearbetning och förpackningsmaskiner.

Hög kabeldensitet jämfört med
konventionella kabelförskruvningar.
 • Hög kabeldensitet (upp till 35 kablar) jämfört med traditionella FD-förskruvningar (max 1 kabel)
 • Enkel fixering tack vare låsmuttern
  Signalblå färg
 • FDA and EHEDG-godkända
 • Hög kabeldensitet
 • För metrisk håltagning
 • Hygienisk design: slät yta, utan smutsansamlingar
 • Snabbt och enkelt montage
 • Dragavlastning
 • Kabeldiametrar 3,2 – 22,2 mm
 • Brett tätningsspann
 • Dubbel tätning av kablar (IP66/IP68)
 • Kostnadseffektiv lösning

Spårbara tätningspluggar för kabelgenomföringar
Spårbara med hjälp av metalldetektor och röntgenutrustning
För säker tätning av ej längre använda membrangenomgångar

Kabelinföringsplatta-KEL-DPZ-HD_plugg

Multi-Box Kapslingar

kapslingar i plast och aluminium
Som officiell distributör för MULTI-BOX i Sverige utökar vi nu vårt sortiment med plast och aluminiumkapslingar. Alla Kapslingar bearbetas mekaniskt på flera sätt och har nästan inga gränser för specialanpassade lösningar vare sig det gäller:
Håltagning
Håltagning
Färg
Läs Mer
Design
design
SILKETRYCK
tryck
Montering
motering
KOPPLINGSLÅDA / MBA
MBA-Serien är tillverkad av aluminium och är designad för användning inom styr- och reglerteknik samt kraft- och kontrollteknik.  De kan monteras enligt ett modulsystem med tillägg av olika klämmor och kabelförskruvningar. Inom...
Kopplingslåda MBT
MBT-Serien är tillverkad av ABS-plast och är designad för allmän användning inom industrin, som automationsstyrning och mekanisk teknik för applikationer inomhus. Kapslingarna bearbetas mekaniskt på flera sätt och har nästan...
Kopplingslåda MBM
MBM-Serien är tillverkad av polykarbonat och är designad för allmän användning inom industrin, som automationsstyrning och mekanisk teknik. Tack vare materialets höga UV-beständighet så kan dessa kapslingar användas både inomhus...
Kapslingslåda MBP
MBP-Serien är gjuten av glasfiberförstärkt polyester (GRP) och för användning i tuffa miljöer, som kemisk och petrokemisk industri samt för fartygs- och fordonsapplikationer. Förutom god motståndskraft mot de flesta lösningsmedel och syror, så är...
Kopplingslåda MBX Basic
MBX är tillverkad i polykarbonat och är designad för industriella applikationer. Den kan ersätta aluminiumkapslingar utan problem. Med sin höga IP-klass så kommer aldrig damm eller vatten vara något problem. Den är överlägsen till...
Kopplingslåda MBX PRO
MBX PRO är tillverkad i polykarbonat och är en av de tåligaste kapslingarna på marknaden. Den är specifikt designad för industriella- och utomhusapplikationer och kan ersätta aluminiumkapslingar utan problem. IP69,...

PLASTKAPSLING - POLYKARBONAT-KAPSLING MBX - POLYKARBONAT-KAPSLING MBX PRO

Kopplingslåda MBX PRO
MBX PRO är en av de mest hållbara standardkapslingarna på marknaden, speciellt utformad för användning i industri- och utomhusapplikationer. De tio storlekarna är kompatibla med de välkända standardhöljena i aluminium. Damm, vatten, värme, kyla eller mekaniska stötar är inga problem! De 10 kapslingstyperna är tillverkade av ett nyligen utvecklat slagtåligt och väderbeständigt polykarbonatmaterial i färg silvergrå RAL 7001, som uppfyller självsläckningsnivåerna enligt UL94V-0 / 5VA. Täckskruvarna är gjorda av rostfritt stål. MBX PRO-serien är överlägsen alla aluminiumskåp, särskilt i applikationer med ökad risk för korrosion. Med en sömlöst skummad 2-komponent polyuretanpackning uppnår alla typer skyddsklass IP69. Höljena tål lätt vattenstrålar med högt tryck, ångstrålrengöring eller kortvarig översvämning. De är därför idealiska för användning i fordonskonstruktion, jordbruksteknik, anläggningskonstruktion och andra korrosionsområden med hög risk. Dessutom uppfyller kapslingarna kraven i DIN EN 45545-2 för järnvägstillämpningar.