Kabelkanaler

Våra slitsade och täta kabelkanaler är här för att hjälpa dig att hålla ordning! De hjälper dig att sortera och organisera kablar på ett snyggt och effektivt sätt med våra kanaler. Då marknaden kräver olika kanaler beroende på användningsområde, erbjuder vi ett flertal olika fabrikat. I vårt sortiment finns både heltäta och slitsade kabelkanaler i PVC och halogenfritt utförande som uppfyller olika godkännanden efter ditt behov. 

Kabelkanal PVC & Tillbehör från C-Pro

KABELKANALER PVC

Slitsade och täta kanaler I PVC med Tillbehör från IBOCO är idag en av de mest förekommande i apparatskåp och kapslingar inom industrin. Till dessa har vi marknadens största sortiment av tillbehör.

Kabelkanal Halogenfri & Tillbehör från C-Pro AB

KABELKANALER HALOGENFRIA

Slitsade och täta kanaler i halogenfritt material med tillbehör från UNEX och Licatec. Unex erhåller den mest prestigefyllda kvalitetsmärkningen på marknaden. Unex är bl.a. certifierad för applikationer inom järnväg-, marina-, och läkemedelsindustrin.

Revbenskanal från C-Pro AB

REVBENSKANALER

Flexibla revbenskanaler för en snabb och enkel installation. Levereras med dubbelhäftande tejp samt perforerade hål om skruvmontage önskas. Finns i både PVC och halogenfritt utförande.

Märksystem Slöman från C-Pro AB

MÄRKSYSTEM SLÖMAN

SLÖMAN är vårt egna, patenterade system för märkning av komponenter. Tack vare en snabb och enkel montering är det en oerhört populär produkt och har varit det sedan många år tillbaka.

Våra slitsade och täta kabelkanaler är här för att hjälpa dig att hålla ordning! De hjälper dig att sortera och organisera kablar på ett snyggt och effektivt sätt med våra kanaler. Då marknaden kräver olika kanaler beroende på användningsområde, erbjuder vi ett flertal olika fabrikat. I vårt sortiment finns både heltäta och slitsade kabelkanaler i PVC och halogenfritt utförande som uppfyller olika godkännanden efter ditt behov. 

Nyheter om Kabelkanaler

Kundanpassning och bearbetning

Vi erbjuder exempelvis håltagning, speciallackering, silketryck och helt unika designidéer av allt från små kopplingslådor till större golvskåp. För att spara tid åt våra kunder, erbjuder vi även kapning och håltagning av DIN-profiler, jordskenor och kabelkanaler.

Produkter inom förnyelsebar energi

Applikationer inom förnyelsebar energi kräver pålitliga och högkvalitativa produkter då de ofta befinner sig i tuffare miljöer samt avlägsna platser, där underhåll blir svårt och kostnadskrävande. Vi erbjuder ett brett sortiment av kapslingar och förläggningsmateriel som uppfyller kraven inom dessa typer av applikationer.

Märksystem och anpassning

Självklart finns vårt patenterade märksystem SLÖMAN till samtliga slitsade kanaler. Vi utför även kapningar och anpassningar av kanaler efter era önskemål. Hör av dig till oss på info@c-profil.se om du har frågor om kabelkanaler eller tillbehör, så hjälper vi dig att hitta rätt produkt.

FÅ ORDNING OCH REDA MED KABELKANALER

Vi har varit verksamma i över 30 år och har en gedigen erfarenhet av kabelkanaler. Det finns flera olika modeller och utföranden som passar för olika användningsområden.

Har du tröttnat på oorganiserat kablage kanske din installation kräver att du ska organisera och sortera dina kablar på ett snyggt och säkert sätt? Det finns en lösning som både är enkel och kostnadseffektiv, nämligen C-PROs kabelkanaler med tillbehör.

SLITSADE OCH TÄTA KABELKANALER

Vår spetskompetens ligger inom slitsade och täta kanaler där vi även har marknadens största utbud av tillbehör.

Nedan följer exempel på kabelkanaler (finns både i halogenfritt och PVC):

  • Slitsade
  • Täta 
  • Knockout
  • Revbenskanaler
  • Marknadens största utbud av tillbehör

Om du behöver kanaler till din applikation är vi rätt företag att vända dig till. Vi är kända för att skräddarsy lösningar som passar varje företag.

Vi brinner för riktigt bra service och produkter som håller en hög kvalité.

FRÅGAR OCH SVAR OM KABELKANALER OCH TILLBEHÖR

Kan man kapa en kanal själv?

  • Du kan kapa din kanal i önskad längd med vår kabelkanalsax SX-10 eller Kabelkanalkap. Vi utför även kapningar och anpassningar efter era önskemål.

Vilken typ av kanal funkar inomhus?

  • Alla våra kanaler funkar att använda inomhus.

Vilken typ av kabelkanal funkar utomhus?

  •  För att kunna använda en kabelkanal utomhus måste du först ta reda på under vilka temperaturer kanalen kommer att användas samt vilken UV-strålning kanalen kommer att utsättas för. Ett exempel är vår halogenfria kabelkanal från UNEX som  har en arbetstemperatur på -45°C – 90°C