Förnyelsebar Energi

produkter för Förnyelsebar energi

Vi på C-Pro är stolta över att kunna erbjuda ett brett utbud av produkter för Förnyelsebar Energi. Vi förstår vikten av att ha högkvalitativa och pålitliga produkter för att möjliggöra en smidig och effektiv utbyggnad av den förnyelsebara energin i Sverige. 

En av våra populära produkter är skyddsslangen. Denna flexibla slang är tillverkad av hållbart material som skyddar elkablar mot fysiska påfrestningar och väderförhållanden. Skyddsslangen är lätt att installera och ger en extra nivå av säkerhet för elanläggningar inom förnyelsebar energi.

För att underlätta installationen av elkablar erbjuder vi även kabelstegar. Våra kabelstegar är tillverkade av robusta material och kan hantera tunga belastningar, vilket gör dem perfekta för användning inom olika typer av energianläggningar. Med våra kabelstegar kan kablar enkelt monteras och säkras på ett organiserat sätt.

För att skydda elektrisk utrustning mot yttre påverkan rekommenderar vi också våra kapslingar. Våra kapslingar är tillverkade med högsta kvalitet och erbjuder ett skydd mot damm, vatten och andra skadliga element. De finns i olika storlekar och utföranden för att passa olika behov inom den förnyelsebara energibranschen.

Upptäck vårt sortiment av produkter för förnyelsebar energi

Vi har allt från Skyddsslang, Kapslingar, Apparatskåp och Kabelstegar till Kabelgenomföringar
Lär dig mer om deras användning och fördelar för olika energianläggningar.

Produkter för Förnyelsebar Energi

Skyddsslang för energiinstallationer

Denna Skyddsslang från INTERFLEX är tillverkade av biologiskt nedbrytbar polyamid (PA6) och har samma tekniska kvalitet som traditionella PA6-alternativ. Med hållbarhet i fokus säkerställer detta sortiment att kablarna förblir säkra samtidigt som de långsiktiga miljökonsekvenserna minskas.

Perfekt balans mellan funktionalitet och miljömedvetenhet

Vår nya Skyddsslang ECOLINE ger den perfekta balansen mellan funktionalitet och miljömedvetenhet, vilket gör dem till ett perfekt val för dem som söker både tillförlitligt skydd och hållbarhetsfördelar. Uppgradera till ECOLINE och anamma en grönare framtid utan att kompromissa med kvaliteten.

PRODUKTINFORMATION

 • Fabrikat: Interflex
 • Material: Tillverkad av specialmodifierad polyamid (PA 6).
  Speciell patenterad profil * för ge ORJ-o-ringen en högre IP-klass.
  Fri från halogen, fosfor och kadmium.
  Självsläckande (V2 enligt UL94).
 • Temperaturområde: -40ºC till + 105ºC (150ºC kort tid), UV-resistent (svart färg)
 • Färger: mörkgrå och svart

Isolerande kabelstegar för solcellsapplikationer

Våra kabelrännor för utomhus- och inomhusbruk i solcellsanläggningar är gjorda av isolerande material, vilket ger maximal elsäkerhet för människor och installationer.

Kabelstegar

Fördelar och tekniska egenskaper hos Unex isolerande kabelrännor i solcellsanläggningar:

 • Isolerande material som garanterar maximal elsäkerhet.
 • De skyddar ledningarna, förbättrar installationens prestanda och förlänger dess livslängd.
 • Motståndskraft mot långvarig exponering för ultravioletta strålar.
  Motståndskraft mot miljökorrosion (våt och saltlösning) och kemiska ämnen.
 • De eliminerar risken för indirekta kontakter och kortslutningar.
 • Kapning av produkterna ger inga grader som skadar kablarnas isolering.
 • Ingen jordning krävs.
 • Inget underhåll krävs.
 • Produkten finns även i halogenfritt material med 100 % återvunnen termoplastkomponent.

Använd våra kapslingar & Lådor för dina applikationer

Vårt breda utbud av rostfria kapslingar är designat för att erbjuda maximal hållbarhet vid dina applikationer. Med hög IP-klassning ger kapslingarna utmärkt skydd mot väder och vind. De är perfekt anpassade för alla miljöerc.

 Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp att välja rätt apparatskåp, kapsling eller kopplingslåda! Nöj dig inte med något mindre – skaffa C-Pro’s apparatskåp och kapslingar i rostfritt stål idag!

Kabelhantering för solcellsanläggningar och solkraftverk

De Delbara kabelgenomföringsramarna och kabelförskruvningarna från icotek möjliggör ett snabbt, säkert och kostnadseffektivt sätt att mata flera förmonterade kablar (t.ex. flerpoliga strömkontakter, MC4 solcellsanslutningar…) genom kontrollpanelen eller höljets väggar utan att tömma garanti på kablarna. icotek delade kabelgenomföringskomponenter tätar även ingångspunkterna med upp till IP66

Apparatskåp & Kapslingar i lackerad stålplåt

Apparatskåp & Kapslingar

Vi har ett stort urval av Apparatskåp & Kapslingar samt Kopplingslådor. Ett apparatskåp har till uppgift att styra elektriska anläggningar och skydda innehållet mot smuts och vatten. I sortimentet har vi allt från små kompakta kopplingslådor upp till stora elskåp, styrskåp & elkapslingar i flera olika material. Vilket material du ska välja beror på var och hur din kapsling ska användas.

Jordning och EMC lösningar

Jordning & EMC

Våra Jordning & EMC lösningar är utformade för att ge ett tillförlitligt skydd för dina värdefulla applikationer. Ett skydd mot konduktiva störningar och fältstörningar. Vårt sortiment omfattar en mängd olika EMC-lösningar med olika monteringsalternativ som tillgodoser alla typer av kablar. Jordskenorna och Jordflätor från C-Pro är utformade för att ge en säker jordanslutning.

Kabelgenomföringar

Kabelgenomföringar

Vi presenterar vårt sortiment av Kabelgenomföringar – den ultimata lösningen för dina behov av kabelhantering! Våra Kabelgenomföringar är utformade för att ge dig högsta möjliga skydd, säkerhet och effektivitet. Med en mängd olika kabelgenomföringar att välja mellan, hittar du enkelt rätt produkt för dina specifika krav. Vårt sortiment omfattar traditionella kabelgenomföringar, multiflänsar och kabelgenomföringsplattor.

Kabelkanaler från C-Pro AB

Kabelkanaler

Våra slitsade och täta kabelkanaler är här för att hjälpa dig att hålla ordning! De hjälper dig att sortera och organisera kablar på ett snyggt och effektivt sätt med våra kanaler. Då marknaden kräver olika kanaler beroende på användningsområde, erbjuder vi ett flertal olika fabrikat. I vårt sortiment finns både heltäta och slitsade kabelkanaler i PVC och halogenfritt utförande som uppfyller olika godkännanden efter ditt behov.

Klimatisering

Klimatisering

Klimatisering från C-Pro! Vi presenterar innovativa klimatiseringslösningar från C-Pro – din one-stop-lösning för alla dina behov för kylning av skåp! Produkter som innefattar: Filterfläktar, Värmeelement, Kylaggregat, Industriella kylare och Värmeväxlare, är utformade för att hjälpa dig att bibehålla den optimala temperaturen i ditt elskåp. Även när det finns betydande temperaturskillnader mellan utomhusmiljön och skåpets insida.

Manöverdon från C-Pro AB

MANÖVDERDON

Gör dig redo att uppleva högkvalitativ och tillförlitlig automation med vårt sortiment av manöverdon från Schlegel! Vår tyska leverantör erbjuder ett omfattande sortiment av tryckknappar, nödstopp, kontaktblock och bussystem som kan tillgodose alla dina automatiseringsbehov. Med våra manöverdon kan du enkelt styra dina maskiner och processer med bara en knapptryckning.

Montage

Montageprodukter

Få jobbet gjort rätt med Montageprodukter från C-Pro! Våra pålitliga produkter är designade för att hålla. Detta garanterar dig en högkvalitativ och professionell installation. Med vår expertis och erfarenhet kan vi erbjuda de bästa produkterna för dina specifika behov. Med våra pålitliga montageprodukter kan du vara säker på en lång livslängd.

Skyddsslang

SKYDDSLANG & KABELSKYDD

Skyddsslang & Kabelskydd – Håll dina kablar säkra och skyddade! Har du någonsin tänkt på hur bräckliga kablarna som levererar strömmen kan vara? Om de är oskyddade utsätts de för extrema påfrestningar, vilket kan leda till sprickor, brott och kortslutningar. Det är här som våra Skyddsslangar och Kabelskydd kommer in i bilden. Brett utbud av Skyddsslang, Kabelstrumpor och Spiralslang.

Nätaggregat

STRÖMFÖRSÖRJNING

Söker du en strömförsörjningslösning som garanterar driftsäkerhet och effektivitet för dina elektroniska system? Våra Nätaggregat / PSU för DIN-Profilsmontage utgör den optimala lösningen. De är skräddarsydda för att möta kraven i de mest krävande miljöerna, där pålitlighet inte kan kompromissas. Våra Ethernet Switchar erbjuder överlägsen prestanda för ditt nätverk.

Verktyg

VERKTYG

Letar du efter de perfekta verktygen för att komplettera dina kabelkanaler, DIN-profiler och Icotek kabelförskruvningar? Du behöver inte leta längre än till vårt omfattande urval av verktyg. Vår DIN-Profilskap är ett måste för alla projekt. Med sin hållbara konstruktion och lättanvända design kommer du att undra hur du någonsin klarat dig utan den. Glöm inte heller vår Kabelkanalkap, Kabelkanalsax, Slangsax, Slistång och våra Punchverktyg.