Apparatskåp & kapslingar

Vi har ett stort urval av Apparatskåp & Kapslingar samt Kopplingslådor. Ett apparatskåp har till uppgift att styra elektriska anläggningar och skydda innehållet mot smuts och vatten.  I sortimentet har vi allt från små kompakta kopplingslådor upp till stora elskåp, styrskåp & elkapslingar i flera olika material. Vilket material du ska välja beror på var och hur din kapsling ska användas.

Apparatskåp & Kapslingar i lackerad stålplåt

APPARATSKÅP & KAPSLINGAR I PLÅT

Ett brett standardsortiment av kapslingar i lackerad stålplåt (RAL 7035) som erhåller hög IP-klass och slaghållfasthet. Kapslingarna är anpassade för många olika användningsområden.

Apparatskåp & Kapslingar i rostfritt

APPARATSKÅP & KAPSLINGAR I ROSTFRITT

Korrosionsfria och UV-beständiga kapslingar i rostfritt stål (AISI 304L, AISI 316L på begäran). Kapslingarna är lämpade för tuffare miljöer där det finns risk för korrosion samt inom hygienklassade miljöer, t.ex. livsmedel- och läkemedelsindustri.

Apparatskåp & Kapslingar från C-Pro

KAPSLINGAR & KOPPLINGSLÅDOR I PLAST

Ett brett utbud av kapslingar och kopplingslådor i plast som t.ex. polykarbonat, ABS och glasfiberförstärkt polyester (GRP) med stort fokus på kundanpassning i form av håltagning, färg, design och silketryck.

Apparatskåp & Kapslingar från C-Pro

KAPSLINGAR & KOPPLINGSLÅDOR I ALUMINIUM

Kapslingar i aluminium med brett temperaturstålighetsområde, utmärkt korrosionsbeständighet samt goda EMC-egenskaper.

Vi har ett stort urval av Apparatskåp, Kapslingar och Kopplingslådor. Ett apparatskåp har till uppgift att styra elektriska anläggningar och skydda innehållet mot smuts och vatten.  I sortimentet har vi allt från små kompakta kopplingslådor upp till stora elskåp, styrskåp & elkapslingar i flera olika material. Vilket material du ska välja beror på var och hur ditt apparatskåp eller automatikskåp ska användas.

Nyheter om Apparatskåp & Kapslingar

Högkvalitativa produkter inom förnyelsebar energi

Högkvalitativa produkter inom förnyelsebar energi är avgörande för att säkerställa pålitlighet och.....

Anpassning och bearbetning av kapslingar och tillbehör

Läs om anpassning och bearbetning av kapslingar och tillbehör. Utforska tekniker som.....

KOMPLETTERA APPARATSKÅP & KAPSLINGAR

Du kan vid behov komplettera ditt apparatskåp eller kopplingslåda genom att välja i ett brett program av inbyggnadssystem. Med vår långa erfarenhet arbetar vi flitigt med kundunika lösningar. Vi gör detta för att möta dina krav och behov oavsett om det gäller håltagning, färg, design eller silkestryck för din kapsling. Du ska inte tveka att fråga oss om du har några funderingar eller behöver hjälp att välja rätt apparatskåp.

SKYDDA KÄNSLIG UTRUSTNING MED APPARATSKÅP & kopplingslådor

Apparatskåp kommer i olika storlekar och ibland brukar man även kalla dessa för elskåp, styrskåp eller kapsling. Med hjälp av kopplingslådor och elkapslingsskåp förvarar du din elektroniska skyddsutrustning på ett säkert sätt.  Vi har ett stort urval av apparatskåp och kapslingar, allt från små kompakta kopplingslådor upp till stora elskåp & styrskåp i flera olika material.

VAL AV MATERIAL

Med över 30 år i branschen vet vi hur olika miljöfaktorer påverkar val av material. Alla miljöer har sina egna påfrestningar och den elektriska utrustningen måste skyddas i enlighet med anläggningens förutsättningar.

Vi tar fram den ideala elkapslingen / apparatskåpet oavsett om det är ett apparatskåp utomhus, i en dammig industrilokal eller i miljöer med tuffa krav som till exempel renrum.

APPARATSKÅP, ELSKÅP OCH STYRSKÅP i plåt, rostfritt eller plast

Man använder sig utav IP-klassificeringen för att ange hur tätt ett apparatskåp är till exempel:

 • IP-klassen för en industrilokal rekommenderas ligga mellan IP54 och IP55.
 • Specificerat anger den första siffran skyddet mot damm medan den andra klassificerar vattentätheten. Detta innebär att IP55 ger bra skydd mot inträngning av damm samt god vattenresistens.
 • Högsta skydd för ett apparatskåp är IP66

Låt oss gå vidare till materiallösningen för den här industrilokalen:

 • Industrilokaler ställer höga krav på materialets styrka, därför rekommenderas ett apparatskåp i lackerad stålplåt vilket ger både hög slaghållfasthet samt IP-klassning.
 • Vid tuffare miljöer med risk för korrosion samt inom hygienklassade miljöer rekommenderas rostfritt stål (AISI 304, AISI 316L på begäran). Rostfritt kan på många sätt likna lackerad stålplåt, med skillnaden att legeringen är av krom istället för zink. Resultatet av kromet gör att stålet får självläkande egenskaper som håller material intakt.

ip65 FÖR UTOMHUSBRUK

När du väljer apparatskåp är det viktigt att tänka på var det kommer att användas. Behöver du ett apparatskåp utomhus som står emot både väder och vind?
I vårt sortiment finner du säkra apparatskåp som är lämpade för utomhusbruk och som skyddar din utrustning. Du kan anpassa ditt skåp med flera olika alternativ, när det kommer till håltagning kan du själv bestämma utifrån ditt behov, skåpen kan dessutom  levereras i specialfärger, designen av optiska och tekniska krav kan anpassas och du kan även pryda ditt skåp med ett silkestryck om du vill sätta din logga eller annan grafik på det. Våra Kapslingar i Rostfritt stål passar utmärkt för utomhusbruk då de är både korrosionsfria och UV-Beständiga. Våra rostfria skåp finns att få med låsbara dörrar. 

PLAST, ALUMINIUM, POLYKARBONAT OCH GRP

Vi erbjuder kapslingar och kopplingslådor i en mängd olika material, till exempel polykarbonat, ABS-plast, aluminium och GRP (glasfiberarmerad polyester). I nära samarbete med våra kunder implementerar vi individuella och innovativa kapslingslösningar i följande branscher:

 • Maskineri
 • Mät- och styrteknik
 • Specialfordon
 • Förnyelsebar energi (sol och vind)
 • Olja och gas
 • Skeppsbyggnad
 • Infrastruktur (väg och tunnlar)
 • Tåg och järnväg

Ta kontakt med oss redan idag, vi hjälper dig ta fram den ideala kapslingen efter dina behov!

FRÅGOR OCH SVAR OM APPARATSKÅP OCH kopplingslådor

Vad används ett apparatskåp eller  kopplingslåda till?

 • Ett apparatskåp eller en kapsling kan användas till att innesluta och skydda en kontrollpanel med elektroniska komponenter från till exempel: damm, vatten och beröring.

Vad är en kopplingslåda?

 • Kapslingen är en låda/box som varierar i storlek och är vanligtvis gjord av plast, aluminium, rostfritt stål eller lackerad stålplåt. Kapslingen kan användas för att montera och innesluta kontrollpaneler med elektroniska komponenter i. Antalet dörrar (vanligtvis en eller två) som behövs på kapslingen avgör dess storlek i de flesta industriella tillämpningar. Kapslingen kommer med en UL-klassning, en IP-klassificering och/eller en NEMA-klassificering.

Vilken klassificering har C-Pro´s apparatskåp?

 • C-Pro´s apparatskåp har olika klassificeringar. Genom att kolla klassificeringen på apparatskåpet eller kapslingen kan du se vilken typ av kapsling som passar i vilken miljö.

I vilka miljöer kan jag använda C-Pro´s apparatskåp och kopplingslådor?

 • Beroende på klassificering kan de används i följande miljöer:
  • Inomhus
  • Utomhus
  • Fuktiga / Våta miljöer
  • Miljöer med damm / fasta föroreningar
  • Vid farliga förhållanden
  • Explosiva miljöer

Kan man göra hål i ett apparatskåp eller kopplingslåda själv?

 • Du kan själva göra hål i ditt skåp eller kapsling med våra punchverktyg.
 • Vi anpassar även ditt skåp eller kapsling innan leverans med önskad håltagning och/eller färg.

Keywords: eta, inox aisi 316l, kapslingar, aisi 304, inox aisi 316, material aisi 304, aisi 316, aisi 316ti, elskåp, inox aisi, el skåp, apparatskåp, väggskåp plåt, inox aisi 304, aisi 304 aisi 316, utomhusskåp, apparatskåp rostfritt